Om Företaget

Torbjörn Henriksson

Jag som driver Silver o Form heter Torbjörn Henriksson. Jag har varit aktiv som antikhandlare sedan 1980 och är sedan 1999 medlem av Sveriges Konst och Antikhandlarförening. Under min aktiva tid som antikhandlare har jag enbart handlat med silver.

Min affärsidé är att tillhandahålla alla typer av Silverföremål per postorder till priser som ligger betydligt under motsvarande priser i antikhandeln. Detta kan jag genom att ha låga omkostnader (ingen butik) och snabb omsättning.

Sedan 1993 publicerar vi en ny Postorderlista, under namnet SilverKontanten, i varje nummer förutom sommarnumret av månadstidskriften Antik och Auktion och sedan 1998 läggs dessa annonser även ut på Internet tillsammans med resten av vårt lager. Den stora fördelen med att finnas på Internet, förutom att objekten kan ses avbildade, är att hela vårt lager nu är tillgängligt för våra kunder dygnet runt. Under den tid Postorderverksamheten varit igång har vi fått ett mycket stort antal återkommande kunder vilket vi ser som ett mycket gott betyg åt vår affärsidé.

Vårt specialområde inom silver är Skandinaviskt 1900-talssilver av hög kvalité. Vi ställer ut vårt detta sortiment på två - tre antikmässor per år, Antikmässan i Stockholm som ligger i perioden januari - mars, Antikmässan i Helsingborg under månadsskiftet juli/augusti och vartannat år på Grandmässan i november. Detta lager innehåller högklassiga objekt i Jugend, 20-talsklassicism, Art Deco och Scandinavian Design. Vi har alltid föremål av Wiwen Nilsson, Georg Jensen och Borgila på lager såväl som högklassiga objekt från GAB, CG Hallberg, K Andersson, Erik Råström, Åke Strömdahl, CF Carlman m.fl. Lagret innehåller även objekt av framstående konsthantverkare som Jan Lundgren, Sigurd Persson m.fl. Detta sortiment hittar Ni genom att klicka på rubriken Skandinaviskt 1900-tal här eller på panelen till vänster. Hela detta lager kan ses på klickbara bilder.

Då postorderhandel till mycket stor del bygger på förtroende är jag mycket noga med kvalitén på utannonserade objekt. Alla skador och lagningar beskrivs i texten och är i samtliga fall obetydliga. Illa skadade föremål eller föremål av bristfällig kvalité utannonseras ej. Under alla omständigheter gäller 15 dagars full returrätt med pengar tillbaka oavsett skäl. Alla returer tas emot utan diskussion. Har jag missat något i beskrivningen står Silver o Form dessutom för alla fraktkostnader.

Vår ledande princip är: nöjda kunder blir återkommande kunder - en missnöjd kund är en förlorad kund.

Vi säljer endast äkta silver om ej annat anges.

NYHETER

Ny lista 27/2: SilverKontanten 259

(Sålda objekt tas bort kontinuerligt på samtliga listor) 

SilverKontanten 259

NÄSTA LISTA: SilverKontanten 260 läggs ut senast den 5/4 2018.

Välkomna till Antikmässan i Älvsjö 15-18 februari

Vi ställer ut i vårt sortiment av Skandinaviskt 1900-tal, Smycken och Matsilveruppsättningar i monter C02:20 på Sveriges Konst och Antikhandlarförenings område nära huvudingången.  Varmt välkomna!

Ny lista 30/1: SilverKontanten 258

(Sålda objekt tas bort kontinuerligt på samtliga listor) 

SilverKontanten 258

NÄSTA LISTA: SilverKontanten 259 läggs ut senast den 5/3 2018.

20/1: 20 nya objekt på Skandinaviskt 1900-tal och Smycken

Vi har nu lagt ut 20 nyinkomna högklassiga objekt av Martin Öhman, Bo Klevert, K Anderson, CG Hallberg, Erik Råström, Rey Urban, Olle Ohlsson m.fl. på Skandinaviskt 1900-tal och Smycken.

De nyinkomna objekten ligger högst upp på respektive lista.

^ Överst på sidan